BG|EN
 
PartyStars DJs / Alex Metchev
Alex Metchev

Name: Александър Мечев
Born: 9 September 1973
Born in: България, София
rating: 5 votes: 2
 50%
Sign in to rate »

Представи се накратко… Роден съм в Стара Загора и до 18 годишен живях там. Завърших бизнес в Американския университет, където интензивно се занимавах и с психология. После посещавах една година магистърската програма по когнитивна наука в Нов български университет. От 1995 до 2004 всяко лято работех в САЩ. От 2003 освен като DJ работя и като преводач. Вълнува ме прогресът във всяко отношение - технологии, изкуство, мислене. Перфекционист съм и държа на честните и достойни взаимоотношения между хората. С любовта на моя живот съм вече почти 12 години, имаме син на 6 и сибирско хъски почти на 2.

От колко време се занимаваш с музика изобщо… 1981

А с денс (електронна) музика… 1993

Помниш ли първото си парти… 1996 в клуб Little Rock, Стара Загора. Замъкнах там един куфар с DJ техника и музика, за съществуването на която дори не бяха чували, и им предложих да правим партита един път в седмицата. Естествено, дадоха ми най-слабия ден. Идваха около 50 души жадни за модерен звук. Беше маниашко.

А кое е партито, което винаги ще помниш… Помня много партита. Едно от най-приятните ми изживявания беше в клуб Малвини, Пловдив през 1998. Свирих 8-9 часа. Беше пълно и позитивно.

Някаква издадена продукция… Все още не. Трудно намирам време, но ще стане някой ден.

Как са се развили твоите музикални предпочитания през времето… Винаги търся интересна и новаторска продукция, но в същото време да е завладяваща и емоционално. Предимно progressive sound, в смисъл нещо което има тематично развитие, а не е просто цикъл. Преди беше най-вече trance, а сега повече house, electro, breakbeat ...

Какво е мнението ти за българската електронна сцена… През последните 3-4 години тази музика стана модерна и влезе в комерсиалните клубове, където са платежоспособните клиенти, но почти няма underground, тоест клубове/партита за истински ценители, което донякъде е есенцията на тази култура. През 90-те пък беше предимно underground, но много от прогресивно мислещите хора напуснаха България и стана нерентабилно. Нещата ще се оправят когато се вдигне жизнения стандарт, защото в момента голяма част от по-интелигентните хора, каквито са истинските ценители на електронната музика са зле платени и нямат достатъчно пари да ходят по клубове.

Как прекарваш свободното си време… Ходя на разходки със семейството си

Можем да те чуем във... Toba&Co, Boogie Bar, Capasca Shop ...

Любим лейбъл… Нямам, но напоследък ме вълнуват неща от Great Stuff, Furry Music, Dumb, Pickadoll, Get Physical, Add 2 Basket, Kompakt ...

Ton 5 Track Forever: Няма такива. Постоянно излиза нова вълнуваща музика.

CD или Vinyl?... CD

Link за твой set...
http://www.mixupload.com/index.php?act=mlite&CODE=playsong&s_id=10278
http://www.djalexmetchev.cult.bg


Определи стилът си... Трудна работа, но да кажем най-общо non-cheesy progressive house с electro и breakbeat елементи, новаторски идеи, изобилие от вокали, тук-там с minimal звучене, понякога uplifting, понякога deep ... както казах, трудна работа.

Partystars e… добро място за информация и впечатления от партита с електронна музика.

COMMENTS
Preview profile
norababy11: send message add to friends Added: 2012-04-01 01:21:00
hi,
My name is miss Nora,
i like you picture
so please contact me
here in my private
email address(norababy33@yahoo.com)
so that i will send u my pictures
I'm waiting for your response
Nora
Preview profile
mybabyvivian4u: send message add to friends Added: 2011-03-01 20:45:40
Poll  
 
Sign in to weekly newsletter
ALBUMS TOP NEW members
© 2005-2022 PartyStars.bg all rights reserved!