BG|EN
 
PartyStars DJs / Moguai
Moguai

Name: Андре Тегелер
Born in: Recklinghausen, Germany
rating: 0 votes: 0
 0%
Sign in to rate »

Moguai започва кариерата си в началото на 90-те, когато заедно със свои приятели организира партита в младежки клуб, който се намира близо до родния му град. Тези партита са и първият му сериозен музикален ангажимент.

Moguai развива собствен стил, който варира между техно-хаус, брейк и техно-електронна музика. Той свири както в малки клубове, така и по едни от най-големите партита на открито. Читателите на списание „Raveline‛ го определят за най-пробивния музикален изпълнител за 2002г. През 2005г. списанието „Prinz Ruhrgebiet‛ го определя за най-добрия диджей; същата година получава и друго голямо признание като програмата му в Нова Зеландия е обявена за най-доброто международно събитие.

Не по-малко съществена е ролята му и в немски партита като Парада на Любовта в Берлин, Nature One и Mayday. Въпреки участията му по големи събития, Moguai се изявава и като диджей както в клубове в Германия, така и извън нея.

Moguai е не само много успешен диджей, но и изключителен продуцент. Дебютният му винил Best Before End от 1993г. и последвалият го Dial M for Mоguai, го превръщат в един от най-добрите продуценти в Германия. През 1998г. парчето The Final, което продуцира заедно с колегата си Phil Fuldner, се оказва безспорен хит и влиза в Топ 10.

От 2001г. насам Moguai притежава и своя музикална компания PUNX, чийто пробив идва с пускането на песента му The Rock. Последвалото U Know Y не само става най-популярното парче по време на Mayday Festival, но и най-скъпо продаденият винил в Германия.

Други успешните парчета, издадени от музикалната компания на Moguai, са Old’n’New и Freaks. Освен това Moguai и колегата му Phil Fuldner правят микс на U Know Y, заедно с продуцента на Sugababes - Brian Higgins. След като Sugababes използват парчето за сингъла си In the Middle, то добива международна популярност и става двойно-платинено във Великобритания през 2005г. Още същата година сингълът Sasha (Sex Secret), който Moguai записва с Inga Humpe и Tommi Eckart, се превръща в златен хит в Германия.

Въпреки че притежава своя звукозаписна компания, Moguai сключва договор с Superstar Recordings през 2003г. Той работи по парчета на X-Press2 и David Byrne, Fischerspooner, Timo Maas и 2raumwohnung. Ремиксът му на клубния хит Geht’s noch излиза на световния музикален пазар през 2005г. заедно с оригинала на парчето, което е на Roman Flugel.

Първият контакт на Moguai с радиото е през 2001г., когато най-голямата немска радио станция EinsLive му предлага да изнесе 4-часова програма в ефир. Така диджеят започва да води свое месечно шоу, в което кани различни гости като Todd Terry и LTJ Bukern. Радиото подписва нов договор с Moguai през май 2005г., който събира екип от диджеи – WestBam, Paul van Dyk, Mousse T, Chris Liebing.

http://www.moguai.com/

http://www.myspace.com/djmoguai

COMMENTS
Preview profile
norababy11: send message add to friends Added: 2012-04-01 01:51:33
hi,
My name is miss Nora,
i like you picture
so please contact me
here in my private
email address(norababy33@yahoo.com)
so that i will send u more pictures
I'm waiting for your response
Nora
Poll  
 
Sign in to weekly newsletter
ALBUMS TOP NEW members
© 2005-2022 PartyStars.bg all rights reserved!