BG|EN
 
Всички клубове / Клубове в Бургас / Sea garden in Bourgas / Партита в Sea garden in Bourgas / Партито на 9 Август 2014
Sea Garden Festival
Дата/час: 9 Август 2014 в 12:00 часа


Събитието беше видяно 468 пъти | Изпрати на приятел »
добави коментар »

Сподели с приятели »

Задава се цветен Sea Garden Festival в Бургас



На 9 август  Бургас се подготвя да посрещне най-новия фестивал Sea Garden Festival, който освен с музика ще изпълни Летния театър в Морската градина и с цветове. Това ще стане с помощта на един от основните му гости, който ще има своя собствена сцена, а именно провелият се неотдавна за първи път в София - Фестивал на цветовете "Холи". Освен с цвят обаче, програмата на Sea Garden Festival набъбва и с още музикални имена, които ще превърнат фестивала в истинско меломанското събитие за всички  Bushmills Brothers.

  
Изпълненията на деветчленния състав на провокативния Бичето, реге, дъб и афробийт вибрациите на група Rebelites, както и джаз изтънчеността на пианиста Васил Пармаков и контрабасиста Димитър Карамфилов ще се присъединят към вече обявените DJ Vadim заедно с Yarah Bravo, Рут Колева с лайв бенд, група "Ревю" и множество известни от родната клубна сцена диджеи.


Върбан Тодоров, познат повече като Бичето, съвсем смело твърди, че е „номер 1 и иде от село”, а тази година е подготвил няколко нови песни, с които да зарадва феновете си след дълго отсъствие. След като през 2001 г. постигна наистина пословична слава с парчетата "Идем" и ""Номер 1" и един-единствен издаден сингъл, Бичето ще излезе на сцената в Бургас с целия си деветчленен бенд и само един Господ знае какво ще се случи оттам нататък.

Сравнително младата, но за сметка на това много талантлива и вече популярна група Rebelites ще се погрижи да смъкне всякакво напрежение и грижи до реге, дъб и афробийт ниво. Проектът на двама от основателите на Root Souljah съществува от 2011 г., но вече е обиколил завидно количество фестивали и клубни сцени, за да докаже, че реге и дъб вибрациите могат да имат и българска жилка. За автентичното им звучене допринася и намесата на двамата вокалисти - етиопеца Bisrat Mojo и благия глас на Михаил Люлев.

Васил Пармаков е известен като един от най-добрите български джаз пианисти, а в комбинация с контрабаса на Димитър Карамфилов се създава наистина вълшебна атмосфера. Двамата имат зад гърба си завиден опит, свирейки от деца. През 1994 г. Пармаков издава и първия си солов албум Lombroso заедно с британския саксофонист Анди Скофилд, а мнозина вероятно помнят и групата, която основава по-късно - "Зона Ц", с три издадени албума. За известно време е музикален директор и на групата в турнето на Йълдъз Ибрахимова, а освен това свири неведнъж с имена като Теодисий Спасов, Иво Папазов - Ибряма, Анатоли Вапиров, Христо Йоцов, Стоян Янкулов, Симеон ерев, Майкъл Шифърл и Ленърд Абърг.


"Холи" - Фестивалът на цветовете пък е популярна индийска традиция, обединяваща хората в името на пролетта, любовта, свободата и победата на доброто над злото. Холи е фестивал, с който Индия отбелязва настъпването на пролетта, толерантността, равенството и любовта между хората. В Индия това е ежегодна традиция, в която млади и стари, независимо от техния пол и положение в обществото, излизат заедно по улиците и парковете на Индия, като разпръскват във въздуха и един върху друг цветен прах и вода, пеят, танцуват и се забавляват в името на новото начало.

В България Фестивал на цветовете се проведе за пръв път в София на 21 юни 2014 г. на стадион „Академик” и привлече аудитория от близо 3 000 души. След стотици запитвания на фенове на фестивала, заразени от позитивизма на „Холи”, Бургас ще е вторият град в България, който ще посрещне цветната експлозия и ще потопи присъстващите в море от цветове, музика, танци и любов.



Сцената на Фестивал на цветовете на Sea Garden Festival ще отвори врати в 14:00 ч., като на всеки кръгъл час до 23:00 ч. феновете ще могат да се включат в масовите цветни експлозии.

Торбичките с цветен прах ще се продават на самото събитие, а повече за фестивала на цветовете може да откриете на неговата страница във Facebook (https://www.facebook.com/HoliColourFestivalBulgaria).

Билети за Sea Garden Festival на 9 август, който се провежда с приятелската подкрепа на ирландското уиски Bushmills,  вече се предлагат в мрежата на "Ивентим" на цена 12 лв. За повече информация и още вести около фестивала може да следите страницата му във Facebook, както и да го откриете в Instagram, Twitter и Tumblr.

 

 

 

 

Нагоре
Анкета  
 
Запиши се за седмична парти програма
АЛБУМИ ТОП НОВИ потребители
© 2005-2024 PartyStars.bg всички права запазени!